seranit

Seranit Tegels

Wat maakt de Seranit tegels zo bijzonder?

Een verbeterd natuurproduct dankzij state-of-the-art technologie

De Seranit tegels vormen het perfecte alternatief voor natuursteen tegels. Natuursteen biedt namelijk vele voordelen, maar helaas ook enkele nadelen. Zo is het materiaal bijvoorbeeld relatief poreus en die porositeit is nadelig voor de vorstbestendigheid en duurzaamheid.

De Seranit compact tiles worden vervaardigd volgens een hoogtechnologisch productieproces waardoor ze de look en de mechanische voordelen van natuursteen behouden, maar tegelijkertijd een verlaagde porositeit hebben en dus gebruiksvriendelijker en duurzamer zijn.

Een knap staaltje technologie

De Seranit tegels zijn natuursteen composiettegels. Ze bestaan dus uit een combinatie van natuursteen en een klein aandeel water en cement. Door het unieke vibrocompactering onder vacuüm productieproces worden de kwalitatieve basismaterialen zoals marmer, kwarts, graniet of vuursteen met een minimum aan cement van superieure kwaliteit (Portland 5,25, klasse 1) en water gebonden.

Het aandeel van de steen wordt hierbij maximaal gehouden ten opzichte van het aandeel cement en water. Dat levert een verhouding water/cement van 0,28 tot 0,32 op. Net genoeg om de look, uitstraling en mechanische kwaliteiten van natuursteen te behouden en toch de technische prestaties aanzienlijk te verbeteren.

Tijdens het productieproces wordt er bovendien ook lucht onttrokken aan de grondstoffen, wat de tegels veel minder poreus maakt en heel wat praktische voordelen oplevert.

De voordelen van Seranit tegels

• Grotere slijtweerstand
• Weersbestendig | vorstbestendig | licht en UV-bestendig
• Bestand tegen hoge belastingen en vlekken
• Gemakkelijk in onderhoud
De Seranit tegels beantwoorden bovendien aan alle normen inzake antislip en vuurbestendigheid en kunnen, in tegenstelling tot de klassieke marmercomposiet tegels, zowel in mortel als in lijm verwerkt worden.

Ook aan de afwerking van de Seranit tegels werd extra aandacht besteed. Zo worden ze gekalibreerd op maat gezaagd zodat elke tegel exact dezelfde afmeting heeft en worden ze met een facetrand afgewerkt. Dat vergemakkelijkt ook het transport en de plaatsing.

Er is een ongezien ruime keuze in afwerking en kleuren en zelfs speciale afmetingen kunnen op aanvraag geproduceerd worden. De meest courante afmetingen zijn echter 46 x 46 cm en 60 x 60 cm of tegelparket afmetingen 30 x 60 cm.

Over de kleurvastheid hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Dankzij de UV- en lichtbestendigheid is een blijvende kwaliteit van de kleuren namelijk gegarandeerd.

Kom de voordelen van Seranit tegels zelf ontdekken

Bij D&A tegels zijn we overtuigd van de vele voordelen die Seranit tegels te bieden hebben en we zijn ervan overtuigd dat dit product ook u aangenaam zal weten te verrassen.

Wil u deze natuursteen composiettegels zelf eens komen bekijken en testen? U bent van harte welkom in onze showroom!

Voor een voorsmaakje, kijk gerust op www.seranit.com